Qax rayon Mərkəzi kitabxanası

Qax rayon MKS
Mətbəximiz
18 Noyabr , 2016
Düyü süzülür. Yağda soğan bir az qızardılır, onun üzərinə  7-8 ədəd   çalınmış yumurta,  3 stəkan çəkilmiş qoz, 1 stəkan bişmiş düyü, 1  stəkan kişmiş, 1 stəkan çəkilmiş lobya tökülərək qarışdırılır. Qazanda qazmağ hazırlanır. Hazırlanmış qatışıq qazmağın üstündən tökülür. Düyüyə qarışmasın deyə onun üstünü  böşqabla qapamaq lazımdır. Boşqabın üzərindən  düyü tökülərək dəmə qoyulur. (Qatışığı  ağzı bağlı qaba  töküb qazmağın üzərindən  qoymaq olar, yalnız nəzərə almaq lazımdır ki, qatışıq  bişəndə şişir və geniş yer tutur).
Plovu çəkəndə tərəcə doğranır və qazmqla birlikdə aşın üzərinə qoyulur və  ya boşqabda plovun  yanında verilir. Süfrəyə xiyar, badımcan, kələm turşusu verilərsə aş daha ləzzətli olar.