Qax rayon Mərkəzləşdirilmiş Kitabxana Sistemi

Qax MKS
Mətbəximiz
5 Mart , 2015

Toyuq əti qazanda yağ, soğanla qovrulur, üzərunə tamat əlavə edilir. Ət bişəndə sonra üzərinə qaynanmış su əlavə olunur, kişniş doğranılır.
Sonra bərk  xəmir yoğrulur. Xəmir yumuru halda kündələrə bölünür. Kündələr oxlovla açılır. Açılmış nazik halda olan xəmir kvadrat şəklidə doğranır. Su qaynadılır, duz vurulur və döğranmış xəmirlər suya ehtiyatla, qazanı qarışdırmaqla tökülür ki, xəmrlər bir-birinə yapışmasın.  Bişəndən sonra xəmir süzgəcdə süzülür, böşqablara çəkilərək üzərinə əvvəlcədən hazırlanmış toyuq şorbası  tökülür. Camış qatığı toyuqlu xəngəlin yanında olsa daha ləzzətli olar.